Ting du muligens ikke vet om Canada

Ting du muligens ikke vet om Canada

Det er jo slik med alle steder man oppsøker i verden, at det er en del ting man ikke vet fra før.

Det er kanskje ikke alt som er like viktig, men uansett så er det jo kjekt å ha en del kunnskap om land og steder man skal oppsøke. I denne serien med artikler, er jo målsettingen å gi deg mest mulig kunnskap om dette flotte landet – og foreløpig har vi vært mye innom villmark & fritid samt storbyene til en viss grad. Nå skal du få en miks av «Nice to know» om Canada, og jeg håper noe av det kan tilføre deg noe nytt.

Flere slanger enn noe annet sted

Jeg for min del tenker Afrika, Sør-Amerika eller Asia når det kommer til slanger. Men sannheten er at man 13 mil nord for Winnipeg, kan oppleve tusenvis av slanger på en og samme tid. Dette skjer noen uker på våren, da de kommer ut av sine grotter og hull. Det er laget ramper som man kan stå å beskue slangene, helt uten fare for seg selv.

Underjordisk laboratorium

Canada ligger langt fremme når det kommer til forskning, dette vises blant annet med det hemmelige underjordiske laboratoriet i Sudbury. Dette er det dypeste laboratoriet i verden, som forsker på nye former for materiale som kan brukes i ulike sammenhenger. Det ble bygget i en gruve, for å unngå forstyrrelser fra solradioaktivitet.

Landingsplass for UFO

I 1967 ble det bygget verdens første landingsplass for UFO i St. Paul, Alberta. Dette gav store oppdrag for de lokale bedriftene. Det var forsvarsminister Paul Hellyer som stod for åpningen av basen.

Store forekomster av Cesium

Det at det meste av verdens forekomster av Cesium ligger i en sjø i Manitoba, er jo en stor og viktig ressurs for landet. Det er i sjøen Bernic Lake at deponeringen av stoffet ligger, og vi snakker da om ca. 70 prosent av verdens forekomster av stoffet.

Verdens sikreste motorveier for dyr

Det kan kanskje virke litt spesielt, men dette er faktisk tilfelle. Men siden veien er sikker for dyr, så er den jo på sett og vis også det for oss mennesker.Det er brukt store summer med penger, for å sikre veiene. Det er i første omgang snakk om veiene til Bannf i Bannf nasjonalpark. I dette området finnes det svartbjørn, Grizzly, ulv, elg og coyoter for å nevne noen av dem.

Verdens sikreste motorveier for dyr

Nasjonalpark større enn Sveits

Selv om Sveits ikke er all verdens stort, så er det uansett imponerende at Alberta har en nasjonalpark som faktisk er større. Det er Wood Buffalo nasjonalpark det er snakk om, som ligger i Nord-Alberta. Nasjonalparken ble opprettet allerede i 1922, først og fremst for å beskytte områdets bestand av Bisondyr.

Det var litt om det du kanskje ikke visste om Canada, og jeg kan love deg at det er mye mer også. Det kan nok hende jeg tar for meg det, ved en senere anledning. Det at Canada er et spennende land, er det i alle fall ikke noe tvil om.