Kanadisk utendørs
2020

Studere i Canada

Frem til nå har jeg hatt fokus på ferie & fritid, men Canada kan også tilby andre ting enn dette.

Det er en kjent sak at mange norske studenter, velger å ta hele eller deler av studietiden i land utenfor Norge. Jeg har ikke noen statistikk tilgjengelig her og nå, men listen over land hvor norske studenter reiser til – er ganske så lang. Det å reise til oversjøiske destinasjoner, er noe som bare har økt og økt de siste årene. Noen velger veldig eksotiske studiesteder som Bali, Hawaii og så videre, mens andre nøyer seg med Europa. Vi skal nå bli litt bedre kjent, med en som valgte Canada. Her får man jo alt i en og samme pakke, om det er ønskelig. Jeg tenker da på klima, naturopplevelser, det urbane ja listen er lang. Jeg har sansen for unge mennesker, som griper denne muligheten. Dette er i tillegg til selv studiene, og en flott måte å opparbeide seg erfaring og kompetanse på.

Fravær av nordmenn og sportslige muligheter

Fravær av nordmenn og sportslige muligheter

Utvekslingsåret til Kristoffer ble Canada, og som årsak til valget han tok – oppgir han ønsket om å komme seg litt vekk fra nordmenn. Men for Kristoffer var det en annen ting som var enda mer viktig, nemlig de sportslige mulighetene et slikt opphold ville gi han.

Vi skal nå bli bedre kjent med 26-åringen Kristoffer Hagen, han har allmennlærerutdanning og har studert ved Wilfrid Laurier University i Canada. I tillegg til dette, har han studier fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

Engelsk og ishockeytrening

Som Kristoffer selv sier, så var det mulighetene til å få trent ishockey som var det avgjørende for valget ha tok. I et land som Canada hvor ishockey er som skisport for oss nordmenn, har han jo alle muligheter til nettopp dette.Rent faglig i forhold til studiene, var det å studere engelsk målet for oppholdet. I Canada har man jo muligheter både til engelsk og fransk, men Kristoffer valgte altså engelsk.

Dette med at han ville vekk fra nordmenn er kanskje noe overdrevet sagt, men han ønsket faktisk et studieliv og studenttid uten nordmenn. En del andre steder er det jo nordmenn i hopetall, dette er ikke noe Kristoffer trakter etter.

Ikke så populært som Australia

Kristoffer kommer også inn på dette med at norske studenter, ofte velger studiesteder mer varmt og godt klima. Typiske populære steder, er Australia og det sørlige USA. Asia har også kommet for fullt, og Bali er vel kanskje noe av det mest populære med tanke på denne verdensdelen.Canada er enda ikke helt oppdaget av norske studenter, dette synes Kristoffer er litt merkelig. Men for han som vil ha minst mulig nordmenn rundt seg, er det jo bare en fordel.

Waterloo

Dette er navnet på byen Kristoffer studerer i, og den er perfekt plassert i forhold til mye. Det er nok nærheten til Toronto med sine ishockeymuligheter, som er det aller mest viktige for han. Men om han vil reise rundt, så ligger hele østkysten klar for han.Mer konkret for de som ikke kan geografien i Canada så godt, langs østkysten ligger byer som; Chicago, Montreal, Quebec og Boston.