Rundtur i Canada i aktiv stil

At Canada har en fantastisk natur er vel ganske kjent blant de aller fleste mennesker. Men det fra å vite at de har en fantastisk natur, og frem til å selv ha utforsket eller besøkt den. Ja den veien er lang. Men det finnes firmaer som setter opp rundreiser eller tema reiser rundt omkring i Canada – så muligheten er absolutt til stede for å kunne oppleve landet på sitt aller beste.

Men skal man være med på en slik rundreise eller road trip som de liker å kalle det – ja det krever at man er i ganske god form. En slik tur kan være ganske krevende så du bør være et utendørs menneske og ha en aktiv livsstil fra før du kommer på denne turen.

Reisen

Billigste alternativ i juni måned for å komme seg fra Oslo til Vancouver var med SAS / Lufthansa på turen bort til Canada og Air Canada hjem igjen. En slik rundtur vil i skrivende øyeblikk ha kostet cirka 4900 kroner. Det er med to mellomlandinger i København og i Toronto. Det er mulig å få denne reisen noen hundrelapper billigere, men da øker ventetiden drastisk på mellomlandingene. Det går ikke noe direktefly fra Oslo til Vancouver i Canada.  Men en såpass lang reise for under 5000 kroner høres bra ut i mine ører.

Vel fremme i Vancouver er det jo opp til deg selv hvor lange du vil se deg om eller akklimatisere deg etter en såpass lang reise. Bare her i denne byen er det jo mye å finne på. Alt er opp til deg selv hvor mye du vil og hva du ønsker.

Opplegget som er lagt opp er den perfekte reiseruten for deg som trives med å leve en aktiv livsstil og nyter å være utendørs. «Det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær» er det et ordtak som heter. Du skal få oppleve fjellturer, Elverafting, kanopadling og mountain biking samt flere andre ting. Prisen på en slik tur varierer etter hva du blir med på av aktiviteter rundt på turen. Men du kan ta turen på egenhånd bare ved å leie en bil i for eksempel Vancouver. Da er du din egen herre på en helt annen måte.

Det er straks klart for avreisen til det som kanskje blir ditt livs opplevelse. Kanotur på isblå innsjø, party i Calgary samt muligheten for det samme i flere andre storbyer. Panorama utsikt over Rocky Mountains og mye mer.

Dette er ingen fastlåst reiserute, men dette er et forslag på hvordan det kan legges opp.

Fra Vancouver kjøres det nordover opp til Whistler som er første stopp. Vi er fortsatt i British Columbia og dette fylket eller provinsen er et av de store for utendørs aktiviteter. Så er det også dermed i Whistler. Byen kalles for hovedstaden for utendørsaktiviteter. Her finner du Nord-Amerikas største skianlegg. Det er godt terreng for jakt og safari – hva med litt bjørnesafari? Eller skal du teste adrenalin nivået ditt – elverafting er ikke for pingler! Her kunne vi blitt i mange dager og hatt ting å gjøre hver dag.

Men jeg fortsetter snart i en ny artikkel med den videre reiseruten så følg med hvor ferden går!