Rundt i Canada med bil

Jeg er så vidt kommet i gang med min virtuelle reise rundt i Canada. Jeg har fløyet fra Oslo til Vancouver, hatt noen dager i Vancouver og leid meg en bil for å reise rundt en tur i Canada. Første etappe er unnagjort og jeg havnet i Whistler som fortsatt er i provinsen British Columbia. Etter et par dager der med adrenalin kik i flere varianter som går turen straks videre ganske rett øst.

Kamloops

Fra Whistler, British Columbia går turen videre til Kamloops – en kjøretur på cirka 300 kilometer. Her er det mye aktiviteter du kan være med på. Både gamle kjente ting og kanskje noen nye. Hva med en runde med fot golf? Aldri hørt om, men sier seg jo nesten selv hva det er. Sikkert gøy å teste ut. Canada har mange curling spillere og baner – det kan du teste ut i denne byen. Eller BMX, Trekking, Segway og mye mer. Pass opp så du ikke blir værende her for lenge – du har enda en lang tur foran deg.

Jasper, Alberta

Da krysser vi provins grensen fra British Columbia og over til Alberta. Vi skal opp til fjellbyen Jasper. Tar du Skytram her vil du få oppleve en fantastisk utsikt over Rocky Mountains. Denne byen er litt mer rolig så her kan du ta en rolig aften på en lokal pub og nyte noen edle dråper av lokale eller andre brygg.

Jasper og Banff

Fjerde stoppen er nasjonalparken i nettopp Jasper. Og i samme slengen tar vi med nasjonalparken i Banff. Den ligger små tretti mil sørover. Mestrer du noen timer på hesteryggen så blir det anbefalt å bli med de lokale på ridetur langs Lake Louise. I hele 2017 har Canada feiret 150 års jubileet til «The Canadian Confederation» ved å gi gratis inngang på alle nasjonalparker og historiske landemerker.

Det er mulig med annen måte å komme seg rundt på enn på hesteryggen så ikke fortvil – du vil få oppleve det som er å se.

Calgary

Neste stopp er mye opp til deg selv om du ønsker eller ikke. Er du ren frilufts menneske så er du kanskje ikke så interessert i byliv og natteliv. Men er du litt av alt så kan en kveld eller to på byen i storbyen Calgary være en opplevelse. Byen er full av muligheter til det meste. Shopping, gourmet mat på restaurant, ting å se og oppleve og ja alt en stor bør og må ha. Skulle du være der i Juli måned så er den årlige rodeoen nesten en plikt. Det er byens høydepunkt.

Men det er også mulig selvfølgelig å finne et hotell og bare slappe av. Kanskje er bakenden ikke helt medgjørlig etter gårsdagens ridetur i Banff? Kanskje lyder det aller best med en dag på SPA og bli behandlet som en Konge?

Som du skjønner så er det utrolig mange muligheter i dette landet. Det er umulig å beskrive alle muligheten i en kort artikkel. Men jeg skal ta enda en artikkel for å fullføre rundturen. Følg med!