Kanadisk utendørs
2020

Rundt i Canada med bil del 2

Etter i overkant av 1200 kilometer og flere store severdigheter og opplevelser har det nå vært et par sløve kvelder i Calgary. Eller den første kvelden ble langt fra sløv, men det er en helt annen historie. Smil.

Neste etappe er også på mellom 250 og 300 kilometer opprinnelig, men vi øker fra dette og dobler for å komme oss en bit videre raskt.

Radium Hot Springs

Da ruller vi tilbake igjen til British Columbia og kursen er staket ut mot et sted som heter Radium Hot Springs og Revelstoke. I Radium Hot Springs er det som navnet indikerer flere varme kilder. Men store mengder mineraler i vannet som kan være godt for mange kropper.

Etter en rask omvisning og en kjapp dukkert i bassenget med naturlige termiske mineraler så kan man neste føle hvor godt helsen nyter av dette. Men vi skal videre og utfordre noe av denne helsen. I Revelstoke skal vi teste Mountain biking i alpin løyper siden vi er der på sommeren. Det kan sette helsen i høygir og få frem litt adrenalin igjen.

Nakusp

Nakusp

Nakusp

Etter en skikkelig langtur på forrige kjørestrekning så blir det roligere. Fra Revelstoke og ned til Nakusp er det bare cirka 100 kilometer. Her kommer du til en bortgjemt perle i Kootenay regionen. Dette er et meget avslappet og vennlig område hvor man bare skal nyte stillheten og ve3nnligheten som råder der det ligger ved breddene av vakre Arrow Lake. Det anbefales å rusle en tur langs Nakusp Waterfront Walk til Den Japanske haven eller gå opp til Cedar FGrove Trail for å se på Western Red Cedar trærne som gror der. De Trærne har blitt enorme og er litt av et syn.

Okanagan Valley

Selv om det er forholdsvis langt igjen tilbake til Vancouver så frister det å nyte litt sol og sommer de siste dagene før man skal snu nesen hjemover igjen. Det er fortsatt et par dager igjen av den tiden som er beregnet så en stopp i Okanagan Vally er det tid til. Dette er et av de varmeste og mest solrike områdene i hele Canada.

Finn veien til Okanagan Lake og finn en nydelig strand der. Du burde ikke ha problemer med det da det er mange plasser å velge i. Her kan du nyte solen noen timer eller dager alt etter som hva tid du har igjen. Vancouver er cirka 450 kilometer unna hvor flyet går i retur til Norge om noen dager.

Området rundt Okanaga Valley er også et stort vinområde. Det er faktisk nest størst i Canada. Så liker du vin, bør du jo teste litt av godsakene her.

Vancouver

Her har du jo vært noen dager allerede, men du rakk aldri i verden alt. Så har du tid…..

Nå gjorde vi denne runden på sommeren. Gjør du den samme runden på vinterstid eller tilnærmet samme runden, så er det flere andre muligheter for opplevelser. Nå ble runden på cirka 2700 kilometer. Det kan jo både økes og minskes etter eget ønske.

Kanskje ga turen deg mersmak og du tar turen på vinteren om et par år eller noe?