Kanadisk utendørs
2020

Opplev nye ting som student i Canada

Da er vi tilbake i Canada igjen, hvor vi skal fortsette å se nærmere på hvordan studenten Kristoffer opplevde oppholdet der.

Som vi var inne på i forrige artikkel, så er faktisk ikke Canada noen stor destinasjon for norske studenter. Jeg håper derfor på at litt oppmerksomhet og informasjon om Canada som studie land, kan øke interessen og kunnskapen om dette flotte landet. Jeg vil ikke trekke frem hva som er best med Canada som student, for dette er jo individuelt og varierer fra studieretninger og ikke minst hvor i landet man befinner seg. De som har fulgt med på mine artikler, begynner nok å få et greit bilde av mange sider ved Canada – enten om det er som student, fastboende eller turist.

Stor forskjell i forhold til Norge

Det er mange motiver for å velge seg utenlandsstudier, men de fleste vil vel oppleve noe nytt – når det gjelder kultur, kosthold, nye nettverk og kanskje nye måter å jobbe med skole og studier på.Kristoffer synes at arbeidsmetoder og mat, er den største forskjellen mellom Norge og Canada.Han opplever arbeidsdagen på universitetet, som langt mer strukturert enn det som man opplever i Norge. Med dette mener han ikke å kritisere forholdene her hjemme, men konstaterer at det er en relativt stor forskjell i alle fall.

Lekser som student

Lekser som student

Det er så hektisk og intenst, så her må man «være på» hele tiden. Det at man har lekser mellom forelesningene, er noe man bare må venne seg til. For studenter som bruker «Skippertaks løsninger» vil ikke takle hverdagen som student i Canada, da ramler man raskt av lasset sier Kristoffer.Han sier ikke dette for å skremme vekk potensielle nye studenter, men synes det er greit å være ærlig og åpen om det. Men til gjengjeld for dette harde arbeidet, har de et system som man raskt setter seg inn i – bare man er motivert til relativt hardt arbeid.

Mye fet mat

På dette området har Canada mye å hente, og maten er ganske lik det man finner i USA. Da forstår kanskje de fleste, at mye av maten inneholder mye fett. Dette liker ikke Kristoffer som er opptatt av trening og kosthold, og den norske matpakka og ikke minst grovbrød – er faktisk et skikkelig savn.

Billig i forhold til Norge

For studenter er det viktig å se på hva de får for pengene, det er som kjent ikke alltid like fett å være student rent økonomisk.Men ikke fortvil om budsjettet ikke er all verden, for i Canada får du faktisk mye mer for pengene enn det du er vant til.Om man er tidlig ute, kan man sikre seg en bolig for 2500-4000 kroner i måneden. Men om man vi bo veldig sentralt, må man ofte regne med noe høyere boutgifter – men dette er jo vanlig de fleste steder rundt i verden.Kristoffer valgte å bo sammen med canadiere, ikke for å spare penger men for å bli bedre kjent med landet og kulturen.