Opplev Canada på sykkel – Montreal distriktet

Jeg har tidligere skrevet om by sykling i Montreal, og vi skal fortsette å utforske både byen og distriktet rundt. Denne gangen skal vi bevege oss litt mer vekk fra selve bykjernen, og en tur som kanskje krever litt mer av deg som syklist. Men med normalt god form, så skal de fleste klare dette. På lik linje med byen Montreal, så er sykkelveiene rundt byen av god standard. Her er det bare å tråkke i vei og nyte turen, og ikke minst lytte til de kjente guidene som tar dere med på en flott tur.

Opplev Canada på sykkel – Montreal distriktet

Unike bygninger

Ruten som strekker seg over 20 kilometer, tar deg med på unike opplevelser. Hele turen er lagt opp til en varighet på cirka 4 timer, og flotte og unike bygninger er det flust av underveis. Guiden kan det som er verdt å vite om severdighetene, som man besøker underveis på den flotte sykkelturen.En del av ruten går langs den kjente Saint-Lawrence elven, og et av stoppene er på det kjente bakeriet Premiere Moisson. Det er bare å begynne å glede seg allerede, og på turen er det ikke noe stress og mas angående tiden.

På lik linje med den første turen jeg skrev om, så er det både engelsk- og franskspråklige guider på denne turen også.

Formel-1

På Notre Dame Island så får man stifte bekjentskap med den kjent formel-1 banen, man sykler rundt banen og dette i seg selv er en opplevelse for mange. For de som er litt kjent med Formel-1, så er sikkert Circuit Gilles Villeneuve banen et kjent navn – som også er vert for Grand-Prix løp i Canada. Elven Saint Lawrence River, krysses over Jacques Cartier broen.

Formel-1

Mange andre severdigheter

Dere sykler også innom det kjente Atwater-markedet, hvor det er mulighet for mange flotte smaksopplevelser. Parker, broer og bygninger er det nok av i denne storbyen, og man er innom ganske så mange av de mest kjente på denne 4-timers turen.Hjelm, lås og reparasjonssett til sykkelen, følger med på leien. Etter den guidede delen av sykkelturen, kan man også på denne turen benytte sykkelen på egenhånd. Det serveres drikke når man har kommet tilbake, men en medbrakt flaske er nok å anbefale på en såpass lang tur som dette.

Egen sykkel

I min forrige sykkelartikkel om Montreal, så var jeg inne på dette med å ta med sin egen sykkel på ferie. Det er mange som foretrekker dette, og de mest ivrige syklistene har gjerne sin favorittsykkel.

Priser på fly

Det er ikke så lett å komme med opplysninger om hva dette koster, men svært mange flyselskap har enten sykkelen inkludert i den totale vekten (20-30 kilo) eller at man må betale en fast pris for sykkelen, uansett hva man har av vekt på annen bagasje. Prisene på dette varierer en del, men av erfaring så vet jeg at mange selskap ligger på 500-700,- kroner pr. sykkel. Det er også forskjellige krav, med tanke på om sykkelen skal være emballert eller ikke. Men alle flyselskap har opplysninger om dette på sine hjemmesider