Opplev Canada på sykkel – Montreal by

Det å oppleve nye steder på sykkelsete, kan være en flott måte å feriere på. Man kommer seg over lengre distanser, og det er noe helt annet enn å gå rundt i de store byene.

Opplev Canada på sykkel – Montreal by

Lange avstander selv inne i selve byen, er noe helt annet på sykkel enn til fots. Det finnes flotte turer som man kan legge ut på egenhånd, men noen ganger kan det også være kjekt med en guide på turen. Vi skal nå se på noen turer som er organisert, man kan si at dette er det samme som byvandringer – men altså på sykkel. Denne gangen er det Montreal city som er destinasjonen, en fantastisk by med masse av severdigheter og overraskelser.

Turforslag

Montreal er et eldorado for syklister, og byen har et godt utbygget nettverk av sykkel traséer. Det å oppdage Montreal på sykkel, er nesten bedre enn til fots.På denne tretimers guidede turen, besøker vi mange strøk av byen som; hovedattraksjoner og severdigheter, forskjellige bydeler og nabolag. Men på turen er vi også innom de mer bortgjemte og skjulte steder, som man ikke kommer besøker om man ikke har en kjent guide med seg.

Gourmetmat

På runden er det lagt inn stopp på en av byens mange gourmetmatbutikker, hvor smaksprøver er lagt inn i programmet.

Dyktige guider

Man får masse historie om byen fra dyktige guider, som snakker både engelsk og fransk. Etter at den guidede delen av turen er avsluttet, er det lagt opp til at man kan sykle rundt i byen på egenhånd. Sykkelen levers ved stengetid på kvelden, så man har med andre ord en hel dag i Montreal på sykkelen. Hjelm og lås til sykkelen inngår i prisen, og maksimalt antall deltakere er satt til 13 personer på denne turen. Etter turen får man drikke på et lokalt serveringssted, med eller uten alkohol er opp til deg selv.

Dyktige guider

Møtested

Ca Roule Montrèal / Montreal on Wheels 27, de la Commune Street East Montrèal (Quèbec) H2Y 1H9.

Guide først

Jeg vil absolutt anbefale å starte med guidede turer, når man er blitt litt kjent i byen – er det ikke noe problem å sykle på egenhånd. Men husk det er en stor by, og det tar tid før man blir kjent i en by som Montreal.Dessuten er det jo veldig sosialt med felles- og organiserte turer, og her kan man treffe nye venner fra alle deler av verden.Sykling er veldig populært i Montreal, og det er ikke bare turistene som sykler i denne byen.

Sykling i villmarka

Om man vil ut av byen, kan jo dette være en god idè etter hvert, byen er omkranset av mange flotte steder å besøke. I en senere artikkel skal vi se på flere av turene, i og rundt Montreal. Men vi skal også på sykkel ut i villmarka, for det er jo nettopp villmarka som mange forbinder med dette flotte landet.

På denne type turer kan det nok være en fordel med egen sykkel, og alle flyselskap tar med sykler – men til litt forskjellige betingelser.