Jernbane i Canada

Jernbane i Canada

Det å oppleve naturen fra et togvindu, er faktisk kanskje den beste måten man kan reise på. Selv setter jeg veldig stor pris på denne måten å forflytte seg på, og har hatt en rekke togreiser i både inn- og utland. Det er noe helt spesielt ved det å hele tiden komme til nye steder underveis og å se hvordan landskapet varier nesten konstant med fjell, fjorder, tuneller, broer, dalsider, åkrer og enger. Det er på en måte noe nostalgisk ved det hele, og man kan bare slappe av og nyte. Hvis man planlegger litt, kan man legge inne stopp med overnattinger underveis. I Canada finnes det en rekke jernbanestrekninger, og mange selskap som operer på strekningene. La oss ta en titt på noe av hva jernbanen i Canada kan by på, og la oss drømme oss litt vekk.

Canadian Pacific Railway

Dette er et selskap som har gått over til kun å frakte gods, men tidligere var det full drift med passasjertog også. Men jeg velger å ta med Canadian Pacific Railway, fordi det er et gammelt og ærverdig togselskap.Jernbanenettet som de benytter, strekker seg tvers over Canada med andre ord fra Stillehavet til Atlanterhavet – dette betyr at Canadian Pacific Railway er det man kaller en transkontinental jernbane.

Har også tog i USA

Jernbane i Canada

Dette selskapet operer faktisk også i USA, blant annet i byene Minneapolis, New York City og Chicago. De ble grunnlagt allerede i 1881, og i dag ligger deres hovedkvarter i Calgary i Alberta.

Canadian National Railway Company

Dette er også et transkontinentalt jernbaneselskap, som i sin tid ble grunnlagt for å samle mange konkursrammede mindre canadiske jernbaner. I dag er også dette selskapet privatisert, noe de ble den 28.11.1995. Om du ønsker deg en flott og uforglemmelig togreise, fra Britisk Columbia til Nova Scotia – ja da skal du booke en reise med Canadian National Railway Company.Også dette selskapet har linjer i USA, blant annet langs den flotte og kjente elven Mississippi. Dette kan være et flott alternativ, eller om man har tid kan man jo oppleve både Canada og USA på en og samme tur.

Smalsporet jernbane White Pass and Yukon Route

jernbane

Dette er en flott og spesiell jernbanestrekning, som strekker seg fra Whitehorse i Yukon til Skagway i Alaska. Den er bare på snaue 180 kilometer, og har ikke forbindelse med noen andre jernbanestrekninger.Vel fremme i Skagway er det mulighet for overgang til fergetransport, men mer opplysninger om fergen har jeg ikke klart å oppdrive.

Mange flotte motiv

De som liker å ta bilder og film, bør ta seg en togtur. Det er ganske enormt hvor mange flotte motiv, man kan finne i den storslåtte naturen fra togvinduet.Mange av togene går på en del strekninger ganske så sakte, blant annet fordi det er mange kurver og en del stigning i fjellene. Så om dere vil oppleve noe annet en bilkjøring, ja da skal dere ta en togreise. Bruk internett til å planlegge, det ligger mange praktiske reiseplanleggere ute på selskapene sine hjemmesider.