Jaktreise fra Norge til Canada

Jaktreise fra Norge til Canada

Det er ikke noen tvil om at vi har mye flott jaktterreng i Norge, men det kan uansett friste med andre steder å oppleve sin store hobby og interesse.

Vi har vært inne på dette med jakt & friluft i Canada tidligere også, men turen vi nå skal beskrive er en pakketur som er arrangert fra Norge. Det finnes mange slike tilbydere, og interessen er ganske så stor for slike turer. Vi skal nå til selveste Rocky Mountain, uansett jakt eller ikke så er dette en stor naturopplevelse som er verdt å få med seg.

Svartbjørn jakt i et eldorado av et naturparadis

Dette er utvilsomt turen for deg, som liker naturopplevelser i en klasse for seg selv. Det er ikke noe annet sted i verden som kan måle seg med Rocky Mountains, med sin ville og varierende natur.Her får du alt fra frodige dalbunner med flotte vann og elver, til høye snødekte fjelltopper. Mange av elvene og vannene, har også mye fisk som laks og ørret.

Bor i ranch i fjellene

Bor i ranch i fjellene

Selve jakten foregår i Pursell Wilderness, som ligger i hjertet av Rocky Mountains. Bostedet som benyttes er en ranch av eldre årgang, og laftet med stort tømmer – idyllisk plassert langs en av de mange elvene.

Morgen økt og kvelds økt

Dagen starter med sporing og postering ute i jaktterrenget, til sporingen har de gode og erfarne hunder. Når lunsjen er ferdig, så er det tid for jakt på ettermiddagen.Bruk av kikkert er et viktig verktøy, når man fra høydedragene observerer mot motsatt siden av dalen. Når man observerer bjørn, er det viktig å forflytte seg raskt og mest mulig stille. Men det er også viktig, å hele tiden forsøke å ha kontroll med hvor dyret befinner seg.

Varierende skuddhold

Ofte er man på skuddhold når man på nytt ser bjørnen, dette kan ofte være svært nært – så sant ikke terrenget gjør det vanskelig eller umulig da. Dyrets hørsel og ikke minst vindretning, bestemmer så klart mye om hvor nært man kommer før bjørnen blir vàr av deg.Det er så klart ikke noe garanti for at man feller en bjørn, det er mange faktorer som avgjør om man lykkes eller ikke. Det viktigste er kanskje jegerens skyteferdigheter og erfaring.

Erfarne guider

Det er mye som skal klaffe for at jakten skal gi resultater, men med de erfarne guidene er det i alle fall ikke kunnskapen det står på. Alle sammen har 30-40 års erfaring med dette området, og ikke minst jakt på bjørn.Faktorer som spiller inn er; årstider og vær & vind, og den unike kunnskapen de har om viltet er noe de mer enn gjerne deler med deg.

Forskjellige type transport

Det benyttes 4 x 4 -kjøretøy, ATV og så klart en del gange. Om man ønsker det kan man også forflytte seg med hest, men da er det en fordel med en del erfaring med riding. Det er en spesiell opplevelse å sitte på hesteryggen, og det kan sterkt anbefales som de som har erfaring som sagt. I min neste artikkel blir det mer om denne jaktreisen!