Kanadisk utendørs
2020

Jakt i Canada

Utendørs aktiviteter er noe mange driver med hele året. Og de som liker å jakte er også noen av de mest ivrige kanskje utenom de som driver med utendørs vinteridrett. Jakt er noe man kan bedrive hele året alt etter som hva man ønsker å jakte på.

Storviltjakt er det ikke veldig mye av i Norge, men dersom man snur synet til Canada så er mulighetene mange flere. Bjørn, elg, isbjørn eller ulv – Canada har mye å by på for jaktfolket.

La oss kikke litt på hvor i Canada det er bra å jakte på slike ting og hvordan man kommer dit og så videre.

Storviltjakt

Skald et virkelig jaktes så hvorfor ikke gjøre det skikkelig da. Ikke bare ut i skogbrynet med riflen og vente til dyret eller dyrene kommer fordi. Nei la oss dra til Nunavut i Canada og bli med å jakte isbjørn på ekte inuit vis. Der jakter de med hundesleder på vinterstid. Og vinterstid i den delen av verden det er virkelig vinter! Vi er jo da i den arktiske delen av Canada.

En inuit er også kjent som en eskimo. Så det å jakte isbjørn med en eskimo er en opplevelse du sannsynligvis bare får sjansen til å oppleve en eneste gang i ditt liv. Dette er ingen jakt for «pyser». Vinteren herjer hardt i områdene de jakter i, og du må være forberedt på å leve som en eskimo i den tiden jakten varer. Kalde og lange dager på hundesleden og overnatting i iglo. Baffin island helt nord øst i Canada mot Grønland er et populært område for denne typen jakt.

Litt historie om jaktområdet

Området Nunavut er så stort at det omfatter nesten 25 % av landet Canada. Området er fullt av øyer og vanskelig tilgjengelig områder. Verden nordligste bebodde sted – Alert – ligger også i Nunavut. Alert hadde i 2016 62 innbyggere. Fra byen er det bare litt over 800 kilometer igjen til Nordpolen!

Litt historie om jaktområdet

Litt historie om jaktområdet

Men tar ikke en kjapp bytur dersom man bor i Alert. Nærmeste by er Iqaluit – hovedstaden i Nunavut. Den ligger KUN 2092 kilometer unna. Altså ingen dagstur engang til byen! Så i tillegg til å gå på jakt i området her må man hele tiden være på vakt for store rovdyr. Litt mer eller mindre ettersom hvor i landområdet man befinner seg.

Annen jakt

Men det er flere muligheter for å jakte på storvilt i Canada. Bjørnejakt er populært og det arrangeres reiser til mange forskjellige steder. Bjørn er jo også forholdsvis eksotisk for norske jegere. De rusler ikke i stort antall i norske skoger selv om de finnes. Men det er flere og andre bjørner i Canada. Større er flere av de også.

Elg er også på jaktprogrammet i Canada, men det er jo mer vanlig å jakt i sesong her hjemme i Norge

Så er det jo selvfølgelig alle stedene det er mulighet for fiske. Canada og Alaska er godt kjent for sitt laksefiske. Ikke nettopp storvilt, men garantert en opplevelse for livet dersom du velger den varianten.