Kanadisk utendørs
2020

Hverdagen som student i Canada

Etter hvert kommer vi nok til å ta en rundreise, for å se på andre studie land enn Canada.

Men vi skal ikke slippe taket i dette flotte landet, riktig enda. Slik jeg føler det nå, kunne jeg nesten skrevet en hel bok om alle sider ved Canada. Det er alt fra den spennende historien som man finner her, til det å leve og bo i et så variert og stort land som Canada tross alt er. Hvilke minner og erfaringer man tar med seg hjem, etter et lengre utenlandsopphold – er det ikke lett å evaluere. Men at studenter som velger utlandet for en periode av livet, angrer svært sjeldent på det. Om man velger riktig land, slipper man som regel unna med mindre studielån også – det er jo en grei bonus å ta med seg på kjøpet det også. Vi skal følge Kristoffer litt videre, i denne tredje artikkelen om 26-åringen som valgte Canada for ett år av sitt liv.

En helt vanlig dag som student i Waterloo – Canada

En helt vanlig dag som student i Waterloo – Canada

Der er kanskje ikke de store forskjellene i hverdagen, å være student i Canada sammenliknet med andre steder i verden. Med det mener jeg, at det meste av tiden går naturlig nok med til lesing og forelesninger.Men som Kristoffer selv sier så blir det litt festing, selv om økonomien ikke er den beste – så vil jo de fleste få med seg også denne delen av studentlivet. Men skolearbeid går foran alt annet, slik må det bare være.Waterloo er ikke av de største byene, men utelivet er mer enn godt nok og dette vet studentene å benytte seg av.

Forelesninger til forskjellige tider

Det at forelesninger foregår i tidsrommet fra klokken åtte på morgenkvisten, til klokken ni på kvelden – synes Kristoffer er ideelt for hans del. Siden han trener en del ishockey, gir dett han muligheter til å tilpasse både forelesninger og trening.Det er uten tvil på dager med tidlige forelesninger, at 26-åringen får mest gjort. Etter forelesningen på morgenkvisten, er det fortsatt mye tid til mer skolearbeid som ofte skjer hjemme eller på biblioteket. Fest og moro blir alltid lagt til kvelder, som ikke har forelesning tidlig påfølgende dag – og det høres jo fornuftig og riktig ut.

Studentmiljøet

Man har en unik sjanse til å få venner fra hele kloden, her gjelder det bare å være sosial og åpen – det at du får venner er det uansett ikke noen tvil om. Men som Kristoffer sier, så er det viktig å få canadiske venner også. Det er tross alt de som kjenner landet best, og de kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av oppholdet den tiden du er der.Canadiere er svært åpne og gjestfrie, men det er mye opp til deg selv om du lykkes i å få et nettverk. De synes du er spennende, fordi du er fra et annet land. Tipset er å ta kontakt, og legger ikke skjul på at du faktisk er der for å studere – og det er ikke noe problem å finne venner av begge kjønn.