Fra byer og stress til vann og avslapping

Jeg sa jo i forrige artikkel at Canada hadde alt som også Norge hadde eller det de har er en smule større og kanskje enda flere av hver ting. Skal ikke legge ut på diskusjonen rundt det. Men etter flere runder i forskjellige byer er det på tide å slappe av litt – eller kikke litt på hvor man kan slappe av litt. Og slappe skikkelig av gjør man på stranden ved vannkanten eller ved et basseng. Her kommer et knippe steder du kan dyppe stortåen eller mer om du ønsker.

Østre Canada

Siden jeg allerede er i østre delen av landet så leter jeg meg frem til strender å besøke i denne landsdelen. Skulle turen vært effektiv så burde jeg sett på dette tidligere for det blir en del frem og tilbake i forhold til byer og så vider nå. Men det spiller ingen rolle så lenge man bare reiser i cyber Space.

Beach

Som sagt så var det bade tid. Litt nordover fra Toronto så strekken lake Hurton seg ut med sitt blåe vann. Langs denne store innsjøen finner vi flere fine plasser hvor man kan dyppe kroppen. Wasaga beach er en av de plassene. Denne stranden skal være familievennlig. Stranden er langstrakt og passer fint til spill og lek som frisbee og fotball i sanden. Ser du etter noe mer stille og rolig så trekk deg vekk fra hovedstranden og det blir roligere og mindre mas jo lenger vekk du flytter deg.

Fra byer og stress til vann og avslapping

Port Elgin

Syd for Wasaga beach finner du Elgin Port. Alle skryter veldig av vannet her i søndre delen av Lake Huron. Selv magasiner fra USA omtaler dette stedet som en perle å nyte dagen og slappe av på.

Sandbanks beach

Da drar vi bort til Lake Ontario igjen og rundt 200 kilometer nord for Toronto. Der kommer vi til Sandbanks Park. I og rundt denne parken finnes det tre strender med naturlig sand. Outlet beach, Sandbank beach og Dunes beach.

Sandbanks beach

Strendene her er endeløst lange og sand-dynene er herlige. Og rundt i området her er det mange andre aktiviteter å bli med på. Kano padling, båt turer, fisking, sykkelturer og mye mer.

Vestover

Drar vi tvers over hele landet og begynner å lete etter bademuligheter der så finnes det mye. Men vi er langt nord og vannet kan være noe kjølig store deler av året. Men fine plasser finnes rundt Vancouver.

Harrison beach

Nyt livet under et av de gigantiske piletrærne på Harrison Beach i Harrison Hot Spring – like ved Chillwack. Resortene I området gir deg tilgang til varme bassenger slik at du kan bade.

Alouette Lake in Maple Ridge’s Golden Ears Provincial Park

Dette stedet er ikke nettopp en badeplass, men det er mulighet til å kjøle seg ned. Vannet er kjølig for vannet til innsjøen kommer fra isbreer. Men det er mengder med familieplasser rundt i parken.

Second Beach

Second beach er et utendørs bassengområde med oppvarmet vann. Stedet ligger i Stanley park og er ikke langt fra sjøen. Her kan barna boltre seg fritt mens du sitter ved bassengkanten og bare nyter livet.