De innfødte sine utedørs aktiviteter

Internett er et naturlig sted å søke når man leter etter aktiviteter på et fremmed sted i dag. Internett inneholder det aller meste av slik informasjon, og tilgjengeligheten er jo enkel for veldig mange av oss. Vi har jo stort sett internett direkte på vår telefon som vi har i lomma (eller i handa) hele tiden. Så jeg gikk og søkte litt for å se hva det canadiske folket foretar seg utendørs hjemme i Canada.

Nasjonale aktiviteter

I en nasjonal avstemning for noen få år siden ble canadierne spurt om deres favoritt aktiviteter utendørs. Det kom mange svar og forskjellige svar, men en aktivitet utpekte seg som den store aktiviteten. Gjennomsnittlig 54 % av landet befolkning svarte av gåturer i det lokale miljøet var deres favoritt sysselsetning utendørs når det skulle skje noen aktiviteter. I områdene Prince Edward Island (71%) og Nova Scotia (70%)svarte hele 70 prosent av befolkningen at de var aktive gangere i lokalmiljøet. Quebec var de som hadde lavest oppslutning på denne aktiviteten med kun 50 prosent. (synes de sa lavt)

Dette kan også ha vært inklusive jogging, stå på rollerblades eller alle former for løping. Undersøkelsen sier ingenting om dette, men alle aktivitetene står sammen i rapporten.

Andre utendørsaktiviteter

På engelsk sier de «go hiking» – det er vel det vi kan oversette direkte med å gå tur. Så denne skulle vel da være med i forrige aktivitets prosenter. Videre er det football (ikke som vår fotball, men amerikansk football), fotball som den vi kjenner til, Volleyball, rugby, baseball, frisbee, gatehockey, landhockey, golf, boccia, bowling, krokket, seiling, alt med båt aktiviteter, kano padling, kajakk, rafting, svømming, turer på stranden der det er mulig, snorkling, dykking, surfe, sykling og motorsport med for eksempel ATV kjøring på bane og i terreng.

Andre utendørsaktiviteter

Årstider

Som i Norge så er det også i Canada store forskjeller på årstidene. Dermed blir ikke alle aktiviteter like perfekte til alle årstider. Men noen kan gjennomføres året rundt, mens andre må vente på riktig årstid. Men «mye vinter» så er det naturlig at det kommer frem aktiviteter som ski gåing, snowboard, skøyte gåing, ishockey og mange andre sære vinteraktiviteter som enten er avhengige av snø eller lavere temperaturer.

Siste kategori

Siste kategori er kanskje feil beskrivelse, men det er en del aktiviteter som kan gjennomføres uansett om det er sommer eller vinter. Litt forskjellig utstyr for å gjennomføre aktiviteten kanskje men fullt mulig. Jakt og fisk er to gode eksempler på dette. Andre «Is-aktiviteter» kan også ofte gjennomføres hele året siden Canada har en stor mengde ishaller som er flittig brukt til mange av disse vinteraktivitetene. Hockey, curlig eller hurtigløp på skøyter bare for å nevne noen få.

Siste kategori

Mange muligheter

Mulighetene for å holde seg i aktivitet er jo utrolig mange. Og så «ny» i landet så kan man fort henge seg med på noe av dette som er nevnt. Eller så kan man jo også finne frem til konkurranser som finnes i noen av disse aktivitetene igjen. Da har man underholdning og kanskje en læretime på hvordan ting skal gjøres.