Kanadisk utendørs
2020

Canada kan tilby deg så mangt

Det at Canada har langt mer å tilby enn bare villmark, er det liten tvil om. Jeg har hatt mest fokus på villmark og naturopplevelser, når jeg har skrevet artikler om dette spennende landet. Men det er jo ikke alle som deler min interesse på dette området, og som sikkert kan tenke seg andre type opplevelser om de tar turen over til Canada. Uansett er det jo kjekt å kunne å ha alternativer, og i Canada er det nok av opplevelser velge i – ja man kan jo også kombinere villmark med helt andre aktiviteter. Det er som jeg har sagt tidligere, lurt å bruke litt tid på Research før man reiser av sted.

Provinser

Dette i seg selv er kanskje ikke så spennende, men når jeg sier at alle de ti provinsene har sitt særpreg – så forstår man bredden i hva Canada har å tilby.For de som liker bylivet, kan jeg fortelle at Canada er kjent for et pulserende byliv. Men som dere vet, også en flott og vill natur. Det at landet også er multikulturelt, gjør det jo ikke mindre spennende.

De største byene

Québec

Vi har vært litt inne på dette med de store byene tidligere, men jeg skriver litt om dem så alle er oppdatert på fakta – i tilfelle valget faller på en eller flere av disse.I provinsen Québec finner du storbyer som Québec city og Montréal, og om du behersker fransk – så kommer det godt med i dette området. Her står nemlig fransk kultur og fransk språk i sentrum, noe som i seg selv kan være spennende nok. Om vi forflytter oss til Ontario, så befinner vi oss i Canadas mest folkerike provins – og her finner vi storbyene Toronto og Ottawa. Men husk det er store avstander i Canada, men flyruter er det nok av – kanskje den mest effektive måten å forflytte seg på mellom byene. Vancouver er også flott å få med seg, og da må du til provinsen British Columbia. Vancouver er kjent for så mangt, men jeg vil nok trekke frem film og filmproduksjon som kanskje det mest kjente.

Spennende historie

Vi reiser tilbake til Québec city, for her er det mer å ta tak i enn det mange er klar over. De som er opptatt av historie, vil garantert trives i denne byen. Det at Québec city er et av landets desidert mest populære turistmål, sier jo sitt om at byen har mye å tilby. Som jeg allerede har nevnt så er det fransk kultur og ikke minst språk, som gjelder i denne delen av Canada. Historien om den franske kulturen gjennom 400 år, er godt bevart i Québec city.

Nord-Amerikas største fort

Det bugner av gammel arkitektur i Quebec city, og svært mange av disse gamle bygningene står den dag i dag intakt. Game fort, murer og bastioner, står som et symbol fra tiden med både britisk og ikke minst fransk styre. Citadelle er navnet på et stort fort, som faktisk er det største i hele Nord-Amerika. Det er også verdt å få med seg Québec Winter Carnival, som faktisk er den største vinterfestivalen i Canada – og det finnes en rekke slike festivaler rundt i landet.