Kanadisk utendørs
2020

Canada fra storbyliv til nasjonalparker

Når jeg reiser på ferie, så setter jeg pris på variasjon. Det å kunne velge mellom forskjellige type opplevelser, er viktig for meg som turist.

Jeg liker meg egentlig like godt i storbyen, som midt i villmarka – og da kan man nesten ikke finne et bedre reisemål enn Canada. Det er jo mange som liker sol og strender, men også det finnes det flust av i dette landet. Men tenk så herlig det er, å kunne ha en ferie som inneholder noe mer enn sand og solkrem. Man reiser jo på ferie for opplevelsens skyld, og jo mer man kan oppleve – ja jo bedre er det jo. Men som jeg har sagt før, man trenger god tid for å få med seg alt Canada har å by på – og det er så klart ikke mulig å få med seg alt på en og samme tur.

Banff National Park

Dette er navnet på den første nasjonalparken som ble etablert i Canada, og i tillegg er den blant de største også. Banff National Park er svært populær, det viser besøkstallene som er av de høyeste blant nasjonalparkene i landet.The Canadian Rockies består av fem nasjonalparker, og Banff National Park er en av disse fem – som kjennetegnes av fjell, skog, innsjøer, varmekilder og isfjell. Alle nasjonalparkene i Canadian National Park, har et rikt og spennende dyreliv.

Byen Banff

Denne byen ligger faktisk midt inne i nasjonalparken Banff National Park, og man kan også besøke museer og alpinbakker i dette flotte området. Som man forstår, er det mer enn nok å ta seg til her – og om man ikke har høydeskrekk, kan sikkert Banff Gondola være noe for deg.

Festival

Festival

Det har med årene blitt mange festivaler i Canada, dette er jo noe vi er vant med fra Norge også. Men Canada er minst like glade i festivaler, som det vi er her i Norge. Jeg skal ikke liste opp alle festivalene, for det er det rett og slett ikke plass til. Men av de mer kjente og godt besøkte festivalene, kan følgende anbefales: 1) Toronto International Film Festival 2) Montréal jazz festival 3) Komikkfestivalen Just For Laughs 4) Fyrverkerifestivalen Vancouver Symphony of Fire 5) Winnipeg Folk Festival.

Niagara Falls

Dette er nok den optimale naturopplevelsen, og det er obligatorisk med et besøk til disse utrolige fossefallene – som ligger på grensen mellom Ontario og staten New York.Disse fossefallene ligger både på canadisk og amerikansk side, men det er på den canadiske siden man får det beste utsikten – til de tre verdenskjente fossefallene.

Toronto

Det er ikke lange kjøreturen fra Niagara Falls, og inn til Canadas største by Toronto. Det er faktisk kun 90 minutter, så her er det mulighet til å kombinere natur i verdensklasse med storbylivet.Toronto og Montreal kriger om hvilken by som har landets beste uteliv, og hvilken av disse byene som faktisk er best kommer nok an på hvem du spør. I Toronto finnes også bygget som frem til 2007, var verdens høyeste frittstående bygning. Det er TV-tårnet CN-Tower jeg snakker om, som blant annet huser en restaurant drøye 350 meter over moder jord.

Rett utenfor storbyen, finner man fornøyelsesparken Canadas Wonderland.