Kanadisk utendørs
2020

Canada et eldorado på mange vis

Vi gir oss ikke helt enda, og ser mer på dette spennende emnet; Canada. Jeg føler at Canada på mange måter har vært litt i skyggen av USA, men at det gradvis er i ferd med å endre seg. Jeg tror årsaken til at vi ser en endring, er at folk rett og slett har fått øynene mer opp for hva Canada faktisk har å tilby. Forrige gang tok vi en rask titt på de største byene i landet, og vi fortsetter vår rundreise i ett av verdens største land.

Nord-Amerikas største alpinanlegg

Vi nordmenn er jo kjent for å like skisport, og det er ikke bare her hjemme i Norge det finnes flotte alpinanlegg. Whistler Blackcomb i British Columbia, er med sine drøye 30 kvadratkilometer – Nord-Amerikas suverent største alpinanlegg. Tidligere var dette flotte skianlegget to skiområder, men har de siste årene blitt slått sammen til ett gedigent anlegg. Så sent som i 2010 var stedet OL-arena for alpine grener.

Canada og ishockey

Om du reiser til Canada, kan du nesten ikke komme hjem å si at du ikke har sett på ishockey. Dette gjelder om du er ishockey-fan, eller om du kanskje bare har et avslappet forhold til denne idretten.Bell Centre er hjemmebanen til laget Montreal Canadiens, dette er forøvrig Canada sin største ishockeyarena. Om det overhodet ikke frister med ishockey, så kan det nevnes at baseball også er en stor sport i Canada. Det kan absolutt anbefales å få med seg en slik kamp, eller rett og slett overvære en treningsøkt. Det sies at baseballhansken ble oppfunnet i Canada, noe som jeg godt kan forestille meg at stemmer.

Miks mellom New York og Paris

Miks mellom New York og Paris

Montréal er faktisk verdens største by med fransk som hovedspråk, selvfølgelig etter Paris. I denne byen opplever man en blanding av det franske som i Paris, og det amerikanske som i New York. Å oppleve det yrende utelivet i Canadas nest største by, er noe som absolutt kan anbefales. Byen har store skyskrapere, men også mange flotte bygninger fra tiden med britisk og fransk styre av byen. I gater som Rue St. Paul råder idyllen, og det samme kan man si om kirken Notre-Dame Basilica. Så det mangler ikke steder som er verdt et besøk, om man reiser til Montréal. Shopping er det jo mange som liker, og det er et hav av muligheter til dette i Montréal så klart. Men om du vil oppleve et shoppingsenter litt utenom det vanlige, så anbefales Underground City på det sterkeste.

Vancouver

I denne byen finner du landets største China Town, og den første kinesiske hagen som er blitt bygget utenfor Kinas grenser. Vancouver ligger i British Columbia, som ofte er forkortet B.C.Det at byen har fått klengenavnet Hollywood North, kommer av at byen var sted for opptak av de kjente film-seriene X-men og X-files. Om det er butikker, gallerier og kafeer som frister, så skal du ta turen ut til Granville Island. Her finner du også Public Marked, som bugner av lokal mat – som faktisk er huset i et gammelt industriområde.